Дистанційне навчання, географія 9 клас, тема «Харчова промисловість України» + Презентація

Географія, 9 клас. Навчальні матеріали + Презентація на тему «Харчова промисловість України»

Шановні дев’ятикласники! Працюючи і навчаючись в нестандартних карантинних умовах, ми  звикаємо до віртуального спілкування, намагаємось зрозуміти один одного. І це здорово! Головне, сьогодні: згуртованість, організованість і оптимізм. Ми продовжуємо  надсилати вам  навчальні матеріали, які, сподіваємося,  допоможуть  кращому засвоєнню інформації, розміщеної в параграфах підручників. Всі розробки навчальних занять для дистанційного навчання продовжуємо розміщувати на сайті, за посиланням: https://geographer.com.ua/content/dystanciyne-navchannya-uchniv

Географія, 9 клас. 
Тема: Виробництво харчових продуктів. Чинники розміщення підприємств, що виробляють харчові продукти. Харчова промисловість в Україні.

1.    Опрацюйте § 35 (автори: Т.Г. Гільберг, І.Г. Савчук, В.В. Совенко).
2.    Перегляньте запропоновану презентацію «Харчова промисловість України».
3.    §36 «Виробництво продуктів харчування у світі» опрацюйте самостійно, використовуючи попередньо набуті знання.
4.    Порівняйте рівень розвитку харчової промисловості України і окремих країн світу, дослідивши це (стор. 199 підручника).
5.    Використовуючи матеріали презентації та §§35, 36 виконайте  запитання та завдання для самоперевірки.
Запитання та завдання для самоперевірки:
    Яка структура харчової промисловості?
    Які чинники впливають на розміщення підприємств харчової промисловості?
    Які галузі харчової промисловості найбільш розвинені в Україні?
    Яку продукцію харчової промисловості  Україна найбільше експортує?
    В яких регіонах України розвивається борошно – круп’яна  галузь промисловості? Яке значення цієї галузі в господарському комплексі країни?
    Розгляньте логотипи  підприємств борошномельно - круп’яної галузі. Зазначте ті підприємства, продукцію яких ви найбільше використовуєте?
    Продовжіть речення «Макаронна галузь промисловості повністю зорієнтована на ___________________________
    Яке підприємство є лідером в Україні по виробництву макаронів?
    Де і коли в країні відкрилась перша макаронна фабрика?
    Назвіть найбільші українські кондитерські компанії, які входять у рейтинг ТОП-100 найбільших кондитерських компаній світу? Продукцією яких виробництв доводилось вам ласувати?
    Використовуючи слайд №16 та мал. 100 підручника (стор. 189), з’ясуйте, чому галузь скорочує виробництва і де на території країни функціонують цукрові заводи? Доведіть на конкретних прикладах, що на розміщення цукрової галузі найбільше впливає сировинний фактор?
    Назвіть продукцію олійно – жирової промисловості? Яким видам олії ви надаєте перевагу? (слайди 17,18 )
    Як, на вашу думку, це міф чи факт, що використання пальмової олії небезпечне для здоров’я людини? Перегляньте матеріали за посиланнями: uanew. info; yadex.ua
    Які причини впливають на те, що молочна галузь харчової продукції , останніми роками являється імпортером окремих видів продукції? Відповідь обґрунтуйте (Слайди 20 – 25).
    Розгляньте (слайд 26) і дайте відповідь на запитання: продукція яких виробництв м’ясної промисловості поширена на полицях супермаркетів?
    Використавши (слайд 27), з’ясуйте  продукцією яких виробництв ви користувалися?
    (Слайди 28-34), нагадають нам про літній період, коли кожний з нас використовував  продукцію цих виробництв. Назвіть, продукцію, яку ви найбільше полюбляєте вживати.
    (Слайди 35, 36) Використавши матеріали, ви дізнаєтесь про причини і перспективи розвитку української  харчової промисловості.

Матеріали підготували: Бондаренко Лідія Дмитрівна, вчитель географії Рокитнянського КЗЗСО № 2 Рокитнянської районної ради Київської області; 
Совенко Валерій Володимирович, завідувач кабінету географії, економіки та краєзнавства КНЗ КОР «КОІПОПК».

Повністю скачати матеріали та презентацію до заняття можна у вкладеннях нижче: